Pravilnik o zasebnosti

Zadnja posodobitev: 4. februar 2024

Ta Pravilnik o zasebnosti opisuje naše politike in postopke glede zbiranja, uporabe in razkritja vaših informacij pri uporabi storitve ter vas obvešča o vaših zasebnostnih pravicah in o tem, kako vas zakon varuje.

Z osebnimi podatki upravljamo z namenom zagotavljanja in izboljšanja storitve. Z uporabo storitve se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti.

Razlaga in definicije

Razlaga

Besede, ki imajo veliko začetnico, imajo pomen, določen v naslednjih pogojih. Te definicije veljajo ne glede na to, ali se pojavijo v ednini ali množini.

Definicije

Za namene tega Pravilnika o zasebnosti:

  • Račun pomeni edinstven račun, ustvarjen za vas, da dostopate do naše storitve ali delov naše storitve.
  • Afiliate pomeni entiteto, ki nadzoruje, je nadzorovana ali je pod skupnim nadzorom s stranko, pri čemer “nadzor” pomeni lastništvo 50% ali več delnic, kapitalskega interesa ali drugih vrednostnih papirjev, ki dajejo pravico do glasovanja za izvolitev direktorjev ali druge upravne oblasti.
  • Podjetje (imenovano tudi “Podjetje”, “Mi”, “Nas” ali “Naše” v tem sporazumu) se nanaša na Lexi Tisk.
  • Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletno mesto postavi na vaš računalnik, mobilno napravo ali katero koli drugo napravo, in vsebujejo podrobnosti vaše brskalne zgodovine na tem spletnem mestu med svojo uporabo.
  • Država se nanaša na: Slovenija
  • Naprava pomeni katero koli napravo, ki lahko dostopa do storitve, na primer računalnik, mobilni telefon ali digitalna tablica.
  • Osebni podatki so vse informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo osebo.
  • Storitev se nanaša na spletno mesto Lexi Tisk, dostopno na https://lexi-tisk.com/
  • Ponudnik storitev pomeni vsako fizično ali pravno osebo, ki obdeluje podatke v imenu podjetja. To se nanaša na podjetja ali posameznike tretjih oseb, ki jih podjetje zaposli za olajšanje storitve, za zagotavljanje storitve v imenu podjetja, izvajanje storitev, povezanih s storitvijo, ali pomoč podjetju pri analiziranju načina uporabe storitve.
  • Uporabniški podatki se nanašajo na podatke, ki se samodejno zbirajo, bodisi s samodejnim generiranjem s storitvijo ali s samo infrastrukturo storitve (na primer trajanje obiska strani).

Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Med uporabo naše storitve vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki se lahko uporabijo za stik z vami ali vas identificirajo. Osebni podatki lahko vključujejo, vendar niso omejeni na:

  • E-poštni naslov
  • Ime in priimek
  • Telefonska številka
  • Naslov, država, poštna številka, mesto
  • Uporabniški podatki

Uporabniški podatki

Uporabniški podatki se samodejno zbirajo med uporabo storitve.

Uporabniški podatki lahko vključujejo informacije, kot so internetni naslov vaše naprave (npr. IP naslov), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki ste jih obiskali, čas in datum obiska, čas, ki ga preživite na teh straneh, edinstveni identifikatorji naprav in druge diagnostične podatke.

Ko dostopate do storitve prek mobilne naprave, lahko samodejno zbiramo določene informacije, vključno, vendar ne omejeno na, vrsto mobilne naprave, edinstveni ID mobilne naprave, IP naslov mobilne naprave, operacijski sistem mobilne naprave, vrsto mobilnega brskalnika, edinstveni identifikatorji naprav in druge diagnostične podatke.

Poleg tega lahko zbiramo informacije, ki jih vaš brskalnik pošlje, kadar obiščete našo storitev ali kadar dostopate do storitve prek mobilne naprave.

Tehnologije sledenja in piškotki

Za sledenje dejavnosti naše storitve in shranjevanje določenih informacij uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Uporabljene tehnologije so žarki, oznake in skripte za zbiranje in sledenje informacij ter za izboljšanje in analizo naše storitve. Uporabljene tehnologije lahko vključujejo:

  • Piškotki ali brskalni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki jo spletno mesto postavi na vašo napravo. Lahko naročite svoj brskalnik, naj zavrne vse piškotke ali označi, kdaj piškotek pošlje. Če pa piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše storitve. Razen če ste prilagodili nastavitve brskalnika tako, da zavrača piškotke, naša storitev uporablja piškotke.
  • Žarki. Določeni deli naše storitve in naši e-poštni sporočili lahko vsebujejo majhne elektronske datoteke, znane kot žarki (tudi imenovane jasni gifi, sličice pik in enopikselski gifi), ki omogočajo podjetju, na primer, štetje uporabnikov, ki so obiskali te strani ali odprli e-poštno sporočilo, ter za druge sorodne statistike spletnega mesta (na primer beleženje priljubljenosti določenega odseka in preverjanje celovitosti sistema in strežnika).

Piškotki so lahko “Trajni” ali “Sejni” piškotki. Trajni piškotki ostanejo na vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi, ko greste na splet, medtem ko sejni piškotki izbrišejo, ko zaprete svoj spletni brskalnik. Več o piškotkih najdete na spletnem mestu Pravilnik o piškotkih.

Uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke za naslednje namene:

  • Nujni / Esencialni piškotki
  • Piškotki za sprejemanje politike / obvestila
  • Piškotki za funkcionalnost

Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in vaših izbirah glede piškotkov obiščite naš Pravilnik o piškotkih ali oddelek o piškotkih v našem Pravilniku o zasebnosti.

Uporaba vaših osebnih podatkov

Podjetje lahko osebne podatke uporabi za naslednje namene:

  • Zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve, vključno s spremljanjem uporabe naše storitve.
  • Upravljanje vašega računa: upravljanje vaše registracije kot uporabnika storitve. Osebni podatki, ki jih zagotovite, vam omogočajo dostop do različnih funkcij storitve, ki so vam na voljo kot registriranemu uporabniku.
  • Izvedba pogodbe: razvoj, izvajanje in izpolnjevanje pogodbe o nakupu izdelkov, predmetov ali storitev, ki ste jih kupili ali katere koli druge pogodbe z nami prek storitve.
  • Kontaktiranje z vami: kontaktiranje z vami po e-pošti, telefonskih klicih, SMS ali drugih enakovrednih oblikah elektronske komunikacije, kot so obvestila o posodobitvah ali informativna sporočila v zvezi z funkcijami, izdelki ali pogodbenimi storitvami, vključno s varnostnimi posodobitvami, kadar je to potrebno ali razumno za njihovo izvedbo.
  • Zagotavljanje informacij: zagotavljanje novic, posebnih ponudb in splošnih informacij o drugih blagovnih znamkah, storitvah in dogodkih, ki jih ponujamo in so podobni tistim, ki ste jih že kupili ali se o njih pozanimali, razen če ste se odločili, da teh informacij ne želite prejemati.
  • Upravljanje vaših zahtev: obravnava in upravljanje vaših zahtev do nas.
  • Za poslovna prenosa: vaše informacije lahko uporabimo za ocenjevanje ali izvedbo združitve, prodaje sredstev družbe, financiranja ali pridobivanja celotnega ali dela našega poslovanja s strani drugega podjetja.
  • Za druge namene: vaše informacije lahko uporabimo za druge namene, kot so analiza podatkov, prepoznavanje trendov uporabe, ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj in ocena ter izboljšava naše storitve, izdelkov, storitev, trženja in vaše izkušnje.
  • V določenih situacijah lahko delimo vaše osebne podatke:

    • S ponudniki storitev: lahko delimo vaše osebne podatke s ponudniki storitev, da spremljajo in analizirajo uporabo naše storitve ter vas kontaktirajo.
    • Za poslovne prenose: lahko delimo ali prenesemo vaše osebne podatke v povezavi s kakršnimi koli združitvami, prodajo sredstev podjetja, financiranjem ali pridobitvijo celotnega ali dela našega poslovanja s strani drugega podjetja.
  • Z Affiliates: lahko delimo vaše informacije z našimi povezanimi družbami, pri čemer bomo od teh zahtevali, da spoštujejo ta Pravilnik o zasebnosti. Med povezane družbe spadajo matično podjetje in druge podružnice, partnerji v skupnih podjetjih ali druga podjetja, ki jih nadzorujemo ali ki so pod skupnim nadzorom z nami.
  • Z poslovnimi partnerji: lahko delimo vaše informacije z našimi poslovnimi partnerji, da vam ponudimo določene izdelke, storitve ali promocije.
  • Z drugimi uporabniki: kadar delite osebne informacije ali drugače interaktirate v javnih območjih z drugimi uporabniki, lahko te informacije vidijo vsi uporabniki in se javno distribuirajo izven.
  • Z vašim soglasjem: lahko razkrijemo vaše osebne informacije za kakršen koli drug namen z vašim soglasjem.
  • Obdržanje vaših osebnih podatkov

    Podjetje bo vaše osebne podatke obdržalo le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, navedene v tem Pravilniku o zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo obdržali in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (na primer, če moramo vaše podatke obdržati, da izpolnimo veljavne zakone), reševanje sporov in izvrševanje naših pravnih sporazumov in politik.

    Podjetje bo prav tako obdržalo podatke o uporabi za namene notranje analize. Podatki o uporabi se običajno hranijo krajši čas, razen kadar se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti naše storitve, ali smo pravno zavezani hraniti te podatke za daljše obdobje.

    Prenos vaših osebnih podatkov

    Podatki, vključno z osebnimi podatki, se obdelujejo na delovnih mestih podjetja in na drugih mestih, kjer so stranke, vključene v obdelavo, locirane. To pomeni, da se te informacije lahko prenesejo in vzdržujejo na računalnikih, ki se nahajajo izven vaše države, regije, države ali druge upravne enote, kjer so zakoni o varstvu podatkov lahko drugačni od tistih v vaši državi.

    Z vašim soglasjem do tega Pravilnika o zasebnosti in oddajo takšnih informacij predstavlja vašo privolitev v tak prenos.

    Podjetje bo sprejelo vse razumne korake, ki so potrebni, da zagotovi varno obdelavo vaših podatkov v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti, in noben prenos vaših osebnih podatkov ne bo potekal v organizacijo ali državo, če ni zagotovljenih zadostnih nadzorov, vključno z varnostjo vaših podatkov in drugimi osebnimi informacijami.

    Izbriši vaše osebne podatke

    Imate pravico, da zahtevate izbris ali zahtevate pomoč pri izbrisu osebnih podatkov, ki smo jih zbrali o vas.

    Naša storitev vam lahko omogoča možnost brisanja določenih informacij o vas znotraj storitve.

    Informacije lahko kadar koli posodobite, spremenite ali izbrišete, tako da se prijavite v svoj račun, če ga imate, in obiščete razdelek nastavitve računa, ki vam omogoča upravljanje vaših osebnih podatkov. Prav tako nas lahko kontaktirate, da zahtevate dostop, popravek ali izbris katere koli osebne informacije, ki ste nam jo posredovali.

    Upoštevajte, da bomo morda morali zadržati določene informacije, kadar imamo pravno obveznost ali zakonito podlago za to.

    Razkritje vaših osebnih podatkov

    Poslovne transakcije

    Če je podjetje vključeno v združitev, prevzem ali prodajo sredstev, se lahko vaši osebni podatki prenesejo. Obvestilo bomo zagotovili preden se vaši osebni podatki prenesejo in postanejo predmet drugega Pravilnika o zasebnosti.

    Uprava pravice

    V določenih okoliščinah lahko podjetje zahteva razkritje vaših osebnih podatkov, če je to potrebno ali zakonsko zahtevano, na primer s strani sodišča ali javnih organov (npr. sodišča ali organa vlade).

    Druge zakonske zahteve

    Podjetje lahko razkrije vaše osebne podatke v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno:

    • Skladnost z zakonsko obveznostjo
    • Za zaščito in obrambo pravic ali premoženja podjetja
    • Preprečevanje ali preiskovanje morebitnih nepravilnosti v zvezi s storitvijo
    • Zaščita osebne varnosti uporabnikov storitve ali javnosti
    • Za zaščito pred pravno odgovornostjo

    Varnost vaših osebnih podatkov

    Varnost vaših osebnih podatkov je pomembna za nas, vendar si zapomnite, da noben način prenosa preko interneta ali elektronske shrambe ni stoodstotno varen. Čeprav si prizadevamo uporabljati komercialno sprejemljive načine zaščite vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njegove absolutne varnosti.

    Zasebnost otrok

    Naša storitev ne obravnava nikogar, mlajšega od 13 let. Zavestno ne zbiramo osebno prepoznavnih informacij od nikogar, mlajšega od 13 let. Če ste starš ali skrbnik in ste seznanjeni, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, se obrnite na nas. Če ugotovimo, da smo zbrali osebne podatke od otrok brez preverjanja privolitve starša, bomo sprejeli korake za odstranitev teh informacij s naših strežnikov.

    Če se zanesemo na privolitev kot pravno podlago za obdelavo vaših informacij in vaša država zahteva privolitev starša, bomo pred zbiranjem in uporabo teh informacij zahtevali privolitev starša.

    Povezave do drugih spletnih mest

    Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki niso upravljana s strani nas. Če kliknete na povezavo tretje strani, boste usmerjeni na spletno mesto tretje strani. Močno vam svetujemo, da pregledate Pravilnik o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

    Nimamo nadzora nad in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, pravilnike o zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

    Spremembe tega Pravilnika o zasebnosti

    Občasno lahko posodobimo naš Pravilnik o zasebnosti. O vsaki spremembi vas bomo obvestili z objavo novega Pravilnika o zasebnosti na tej strani.

    Vam bomo sporočili tudi po elektronski pošti in/ali s prominentnim obvestilom na naši storitvi, preden sprememba začne veljati, ter posodobili “Nazadnje posodobljeno” datum na vrhu tega Pravilnika o zasebnosti.

    Svetujemo vam, da redno preverjate ta Pravilnik o zasebnosti glede morebitnih sprememb. Spremembe tega Pravilnika o zasebnosti začnejo veljati, ko so objavljene na tej strani.

    Kontaktirajte nas

    Če imate kakršna koli vprašanja o tem Pravilniku o zasebnosti, nas lahko kontaktirate:

    • Po elektronski pošti: lexi.tisk@gmail.com